Trans Denktank

ROZE IN WIT Dokters voor diversiteit

 

Als UMCG co-assistent ben ik aanvoerder van de Trans Denktank (TD) werkgroep van RozeinWit. De komende tijd zal ik mij bezighouden met het werk en studieklimaat van transgender coassistenten, arts-assistenten en specialisten. Dit houdt concreet in dat ik een aanspreekpunt ben voor transgender coassistenten binnen de opleiding geneeskunde. Daarnaast mag ik mij inhoudelijk bezighouden met zichtbaarheid van transgenders binnen het curriculum aan de Rijks Universiteit Groningen (RUG) en fungeer ik als een schakel  tussen de universiteit en het genderteam Groningen om zo het contact te versnellen en verbeteren.

Andere projecten die voor de toekomst op de planning staan zijn: in contact komen met transgender co-assistenten en artsen om mijn agenda te verbreden, zowel letterlijk naar andere faculteiten en zorgverleners als wel meer inzicht verwerven wat er speelt voor transgender artsen  om zo ook daarvoor initiatieven te ontplooien. Ik kan dit uiteraard niet alleen, daarom ben ik ook op zoek naar transgender coassistenten en artsen die actief mee willen denken en dit vorm te geven in een transgendercommissie binnen Rozeinwit (dit kan uiteraard geheel anoniem).

Lijkt het je leuk om mee te denken en mee te helpen? Stuur dan een mail naar: joppe.trip@rozeinwit.nl en ik zal snel contact met je opnemen!